sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Maanantain mainio:Haastattelussa Rhino Proof

Kitaristi Rane Riikosen edellinen yhtye Slidemobile lopetti toimintansa vuonna 2014. Rane ehti vastailla muutamaan kysymykseen uuden yhtyeensä Rhino Proofin tiimoilta.

Kuinka Rhino Proofin kokoonpano muodostui?

Rane: "Minulla oli biisejä valmiina joten eipä muuta kuin kyselemään, olisiko halukkaita niitä soittamaan. Käytännössä kaikki, joita kysyin mukaan suostuivat, joten bändi muodostui helposti.
Haasteelliseksi treenaamisen tekee se, että laulajamme Jukka Nummi asuu Oulussa ja basistimme Pasi Nousiainen Helsingissä. Nykytekniikalla tämäkin on saatu ratkaistua."

Musiikkinne perustana on juureva kitararock laajasti ymmärrettynä. Mitkä ovat keskeisimmät musiikilliset erot edelliseen yhtyeeseen verrattuna? Mainitkaa muutama tärkeä musiikillinen vaikuttajayhtyeenne?

Rane: "Ero syntyy lähinnä oman biisinteon kehittymisestä ja siitä, että myös rumpalimme Janne Tikkanen tekee biisejä. Teemme demot kumpikin omilla tahoillamme ja ne voivat olla hyvinkin erilaisia keskenään. Bändin yhteissoitto ja soundi kuitenkin hitsaa paketin kasaan.
Suurimpia vaikuttajia omalla kohdallani ovat ainakin Deep Purple, DIO, Black Sabbath, AC-DC ja moni muu. Bändin sisältä löytyy raskaammankin musan diggareita ja tietysti Jimi Hendrix pitää mainita."

Lyhyt katsaus debyyttilevynne kappaleisiin, niiden syntyprosessiin ja myös levytykseen?

Rane:" Levyllä on seitsemän minun ja neljä Jannen tekemää kappaletta. Pohjat äänitettiin treenikämpällä ja loput Jannen olohuoneessa. Kaikki tehtiin mahdollisimman luomuna, eli ei lähdetty kikkailemaan studiotekniikalla. Janne miksasi levyn ja masteroinnin teki Kimmo Perkkiö SF Sound-studiolla."

Soititte helmikuun loppupuolella Tavastialla Helsingissä Harri Saksalan ja Hasse Wallin syntymäpäiväkonsertissa. Millainen kokemus kyseinen keikka oli ja erosiko se biisillisesti voimakkaastikin normiseteistänne?

Rane: "Siellähän sitä oltiin suomalaisten muusikkolegendojen keskellä hieman nuoremman polven edustajina. Kaikille oli varattu puolen tunnin slotti ja me soitimme toiseksi viimeisenä. Jätettiin vaan normisetistä pisimmät biisit pois. Hyvin olivat tyytyväisiä, kun tuotiin kekkereihin vähän anarkiaa ja vaaran tunnetta :)"

Olette solmineet maailmanlaajuisen promootio- ja jakelusopimuksen saksalaisen Pure Steel Promotionin kanssa. Mitä konkreettista kyseisestä seikasta on jo seurannut ja mitä on lupa odottaa tulevaisuudessa?

Rane: "Ainakin näkyvyyttä on tullut huimasti lisää tuolla eteläisemmän Euroopan suunnalla. Toistakymmentä eurooppalaista ja ainakin yksi amerikkalainen radioasema ovat soittaneet levyä ja erittäin positiivisia levyarvioita on tipahdellut ympäri maailmaa.Tulevaisuuden ennustajaksi minusta ei vieläkään ole, joten se jää nähtäväksi mitä tuleman pitää."

 Rhino Proofin tulevaisuudensuunnitelmat?

Rane: "Keikkamyyjän löytäminen olisi ensimmäinen tavoite ja uutta musiikkia on jo hautumassa."

Vieläkö juureva rock nousee suosiollisesti entisaikojensa kukoistukseen?

Rane:" Kukoistuksen mittakaavasta en tiedä, mutta on jo havaittavissa kyllästymistä viimeisen päälle tuotettuihin äänitteisiin, joista on puristettu kaikki ilma ja luontainen hengitys. Ihmiset alkavat kaivata luonnollisempaa musiikkia ja se on toki hyvä asia perinteiselle rockille."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti